Glimrende bog
ifølge 1 anmelder

Støv og stenForårsklassikerne i nordaf Jakob Kristian Sørensen

Der bliver skabt nye legender hvert år, når cykelsportens helte mødes i de sagnomspunde slagsmål på flamske brosten og landeveje.

For fans over hele verden er disse løb indbegrebet af cykelsport. Løbene køres i et terræn, som lagde ryg til nogle af de mest blodige slag under både 1. og
2. verdenskrig. De køres på brosten, miserable landeveje og ubarmhjertige stigninger. Det er ’the hard mens races’ og for befolkningen i de egne hvor et eller flere løb passerer igennem, er det årets højdepunkt. ’Løbet kommer og rytterne kører på vores veje’ lader de til at tænke, og netop dét er ikke uden betydning. I dagevis diskuteres historiske momenter på de lokale barer. Hvem vinder i år? Bliver det en af de store, eller øjnes der håb for en lokal helt? Bliver det en af vores?

Forårsklassikerne er for desperadoerne, lykkeridderne og de allerhårdeste drenge i klassen! Her er smerten og angsten for brostenene de værste fjender. En fejl på et brostensstykke kan betyde en tabt sæson – eller i værste fald karrieren.

Men det er også af disse løb legender og myter skabes. Vinder du et af de store løb, har du for altid, skrevet dit navn ind i historien med kapitæler. Vinder du, får du respekt - for livet.

Forårsklassikere handler nemlig om respekt.

Respekt for historien. Respekt for arbejdsmoral. Respekt for asfalten. Respekt for tekniske evner på en cykel. Respekt for kulminerne. Respekt for brostenene.
Respekt for kulden. Respekt for mod. Respekt for foragt.

Om forfatteren:

Jakob Kristian Sørensen har fulgt det professionelle felt siden 2009. Han er fast fotograf for det britiske cykelmagasin Rouleur, og vandt i 2014 den eftertragtede
’Rouleur Award’ for årets fotografi – et portræt af Lance Armstrong.