Biografier og erindringer

Biografier, selvbiografier, erindringer, autobiografier og portrætbøger ligger rent genremæssigt et sted imellem skønlitteratur og faglitteratur. Lidt fiktion må være tilladt, når et helt liv skal foldes ud i en bog, men fakta skal også være på plads – ellers er der jo ikke nogen grund til at bruge kostbar læsetid på et vildfremmed menneskes livshistorie.

Vi har givet biografierne deres egen selvstændige sektion her, hvor du nemt kan finde de bøger, som avis- og blog-anmelderne har givet thumbs up til, og dem som høster læsere i tusindvis.

Mest populære biografier og erindringer lige nu

Bedst anmeldte biografier og erindringer fra de seneste 3 måneder

Nye avis-boganmeldelser af biografier og erindringer

B
i Berlingske

anmeldt af Marie Louise Wedel Bruun 2022.06.24

Charmerende og interessant
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Karen Syberg 2022.06.24

Fængende læsning
P
i Politiken

anmeldt af Lise Garsdal 2022.06.19

Bramfri breve
P
i Politiken

anmeldt af Bjørn Bredal 2022.06.19

Drenget, jazzet begejstring ... verdenshistoriske onelinere
P
i Politiken

anmeldt af Bjørn Bredal 2022.06.19

Indsigtsfulde anekdoter og røverhistorier
JP
i Jyllands-Posten

anmeldt af David Trads 2022.06.18

Herlig, ligefrem og moderne bog
P
i Politiken

anmeldt af Bo Maltesen 2022.06.16

Der er detaljer, man ikke ønske at læse
WA
Middelmådig anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Søren K. Villemoes 2022.06.10

Desværre ikke særlig spændende for andre end ansatte i det offentlige
KD
i Kristeligt Dagblad

anmeldt af Torben Weirup 2022.06.10

Else Marie Bukdahls vedvarende fascination af Wiedewelt mejslet i marmor
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Bo Bjørnvig 2022.06.10

Ikke for sarte sjæle
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Søren K. Villemoes 2022.06.10

Fascinerende ... journalistisk knaldroman
WA
Middelmådig anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Klaus Rothstein 2022.06.10

Har hjertet på rette sted, men er desværre præget af dybt problematiske valg
KD
i Kristeligt Dagblad

anmeldt af Lotte Kirkeby 2022.06.09

Begavet og godt selskab
B
i Berlingske

anmeldt af Christian Nørgaard Larsen 2022.06.05

Flytter ikke ved den eksisterende fortælling om Tour de France ... går ikke nye veje
P
i Politiken

anmeldt af Jes Stein Pedersen 2022.06.04

Enormt interessant
JP
i Jyllands-Posten

anmeldt af David Trads 2022.06.04

Damgaard skriver godt, indlevende, nysgerrigt og ærligt
B
i Berlingske

anmeldt af Rikke Rottensten 2022.06.02

Vanvittig velskrevet ... man kan høre hver sætning udtalt med forfatterens smukke, karakteristiske stemme
B
i Berlingske

anmeldt af Jacob Ørsted 2022.06.01

Mange velovervejede og reflekterende pointer om ensomhedens og tosomhedens vilkår
JP
i Jyllands-Posten

anmeldt af Katrine Sommer Boysen 2022.05.28

Rørende læsning
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Jesper Theilgaard 2022.05.27

Inspirerende personlig og politisk klimabog

Nye blog- og online-anmeldelser af biografier og erindringer

FL
Fremragende anmeldelse fra Skriv for livet

anmeldt 2022.06.22

Orwell skrev inderligt og skarpt
H
Glimrende anmeldelse fra historie-online.dk

anmeldt af Kresten Søe 2022.06.22

En gribende fortælling ... åndeløst spændende
LS
Glimrende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Jette Holmgaard Greibe 2022.06.21

Bevægende erindringsroman
JP.
fra jyllands-posten.dk

anmeldt af Katrine Sommer Boysen 2022.06.16

Grusom læsning
BS
Glimrende anmeldelse fra Bogsyn

anmeldt 2022.06.14

En lækkerbidsken for cykelfolket
BB
Glimrende anmeldelse fra Bogblogger.dk

anmeldt af Morten Kidal 2022.06.13

En livsbekræftende og optimistisk bog
PI.
Glimrende anmeldelse fra pov.international

anmeldt af Inger Tejlgaard Olesen Ravn 2022.06.12

En smuk bog
LB
fra Mit lille bibliotek

anmeldt 2022.06.12

En skøn lille bog
JP.
fra jyllands-posten.dk

anmeldt af David Trads 2022.06.11

Mangler helt banalt spænding
KI
fra Kulturinformation

anmeldt af Jesper Hillestrøm 2022.06.10

En pageturner
FI
fra Bogfidusen

anmeldt 2022.06.10

Skrevet af en mand med masser af erfaring
BV
Glimrende anmeldelse fra Bogvægten.dk

anmeldt af Birte Strandby 2022.06.09

Auken fortæller med en smittende begejstring
BB
Middelmådig anmeldelse fra Bogblogger.dk

anmeldt af Andreas Krog 2022.06.06

Bidrager ikke med meget andet end at bekræfte det billede, som mange af os allerede har af Anders Fogh Rasmussen
AB
fra anettesbookshelf

anmeldt 2022.06.04

Man kan ikke andet end at bøje sig i støvet for denne, desværre virkelige historie om håb og overlevelse
BS
Glimrende anmeldelse fra Bogsyn

anmeldt 2022.06.02

Spændende og meget givende læsning
H
Glimrende anmeldelse fra historie-online.dk

anmeldt af Ulla Weishaupt 2022.05.31

En meget velskrevet bog
BB
Glimrende anmeldelse fra Bogblogger.dk

anmeldt af Morten Kidal 2022.05.30

Velfortalt
BB
Glimrende anmeldelse fra Bogblogger.dk

anmeldt af Katrine Lester 2022.05.30

For dem, der gerne vil møde en usædvanlig stærk og klog kvinde
LN
Fremragende anmeldelse fra Littuna.nu

anmeldt af Mathilde Bundgaard 2022.05.30

Giorgio Parisi tager dig i hånden og ... fortæller fængende og med et smittende engagement
BB
Glimrende anmeldelse fra Bogblogger.dk

anmeldt af Mette Bach Lindgaard 2022.05.29

En dejlig bog
AL
fra Altinget

anmeldt af Nima Zamani 2022.05.26

Medrivende ... underholdende
CC
fra Cats, books and coffee

anmeldt 2022.05.23

Velskrevet, interessant og oplysende
BS
Glimrende anmeldelse fra Bogsyn

anmeldt 2022.05.19

Velskrevet og nuanceret biografi
AL
fra Altinget

anmeldt af Ida Elmdal Thagesen 2022.05.18

Slidte klimapointer
BB
Glimrende anmeldelse fra Bogblogger.dk

anmeldt af Morten Kidal 2022.05.18

Et fascinerende indblik
AB
fra anettesbookshelf

anmeldt 2022.05.16

En oplysende og hjerteskærende beretning
BV
Fremragende anmeldelse fra Bogvægten.dk

anmeldt af Nønne Lønne Votborg 2022.05.14

En fascinerende fortælling ... en gribende læseoplevelse
K
fra K's bognoter

anmeldt 2022.05.13

En kanoniseret klassiker. Interessant som historisk dokument
BV
Glimrende anmeldelse fra Bogvægten.dk

anmeldt af Nønne Lønne Votborg 2022.05.13

En spændende og fascinerende læseoplevelse
AL
fra Altinget

anmeldt af Niels Wium Olesen 2022.05.11

En noget skuffende begyndelse på Anders Fogh Rasmussens selvbiografi

Kommende biografier og erindringer, som vi glæder os til

Bedst anmeldte biografier og erindringer i år

Bedst anmeldte biografier og erindringer i hele 2021