Tegneserier – og hvorfor vi elsker dem

Vi elsker tegneserier! Vi tilhører den generation, der høstede stakke af Lucky Luke-, Asterix- og Tintin-tegneserier på biblioteket og åd dem råt med et glas saftevand og ristet franskbrød med syltetøj. Hvis bibliotekerne stadig har de oprindelige tegneseriealbums stående, vil man kunne finde ældgamle brødkrummer og rester af hindbær i dem alle.

Der er sket meget indenfor genren siden dengang i 1980’erne, hvor et nyt Splint & Co.-album snildt kunne sælge i tusindvis af eksemplarer. Nogle tegneserier er blevet fine på den og kalder sig graphic novels. Andre tegneserier er blevet til milliard-indtjenende film-franchises. Og atter andre har forladt det børnevenlige univers og omfavner eksistentielle spørgsmål i vilde eksperimenter med mediets muligheder.

I dag bliver de ikke trykt i så store oplag som dengang Anders And & Co. var Danmarks største ugeblad, Jumbobogen var en selvfølgelig bestseller og kioskernes hylder bugnede af kulørte superhelte-hæfter, men guderne skal vide, at vi stadig elsker dem, og derfor skal de selvfølgelig også have deres helt egen sektion her.

Prøv at gå på opdagelse i tegneserien anno 2000 og nu. Der er noget for enhver smag, både de gamle klassikere i nye udgaver og formater, og spritnye udtryksformer, der med al tydelighed demonstrerer, at tegneserien er den mest virile, spillevende og eventyrlystne af alle litterære genrer.

Mest populære tegneserier lige nu

Bedst anmeldte tegneserier fra de seneste 3 måneder

Nye avis-boganmeldelser af tegneserier

P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2019.10.17

Det visuelle udtryk er stemningsfyldt og føles i konstant bevægelse frem for at være komponeret i actionpakkede dynamiske sider
I
Middelmådig anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.10.11

Ufokuseret
I
Enestående god anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.10.04

Et aldeles forrygende fortalt westerndrama
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.09.20

Man læser ... med tilbageholdt åndedræt
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.09.05

En egensindig energiudladning fra en markant serieskaber
P
i Politiken

anmeldt af Søren Vinterberg 2019.07.23

Et enestående tegneserieværk
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.07.08

God cowboyramasjang i fornemt udstyr
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.06.14

En stilsikker selvbiografisk tegneserie ... visuelt overdådig
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.06.07

Fortællingen lever på grund af Rybergs håndelag og passion
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.05.01

Rørende debut
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.04.12

Mikkel Sommer har længe lyst op som et af de store tegnetalenter på den danske scene
WA
Fremragende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2019.04.05

Tegningernes energi og fortælleglæde slynger dig gennem Death Save
JP
i Jyllands-Posten

anmeldt af Jakob Stegelmann 2019.03.17

Intelligent, underholdende og et på alle måder forrygende
JP
i Jyllands-Posten

anmeldt af Jakob Stegelmann 2019.03.17

Teknisk perfekt og velfortalt
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2019.03.08

Livgivende og tankevækkende
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2019.03.08

Fremragende formidling
JP
i Jyllands-Posten

anmeldt af Jakob Stegelmann 2019.03.01

En fornøjelig rodebutik
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.02.23

Klar og elegant streg ... udført på et tårnhøjt teknisk niveau
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.02.23

En velkomponeret og farvestrålende fortælling
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.02.22

Lige så skægt, som det er oplysende

Nye blog- og online-anmeldelser af tegneserier

S
Enestående god anmeldelse fra Serieland

anmeldt 2019.10.21

Lillepigen fra Lolland er en herlig udgivelse. Fyldt med hjertevarme og fortælleglæde
BO
fra Borough of Books

anmeldt 2019.10.15

En virkelig fin og vigtig grafisk roman
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.10.14

tæt på topkarakter
S
fra Serieland

anmeldt 2019.10.12

Man er godt fanget af underholdningen, og læser interesseret med
N9
fra Nummer9

anmeldt 2019.10.11

Stilsikker og stemningsfuld
AG
fra Alt godt fra skabet

anmeldt 2019.10.10

Fantastisk bog
S
fra Serieland

anmeldt 2019.10.09

Lige ud ad landevejen og alt giver fuldgod mening
S
fra Serieland

anmeldt 2019.10.09

Ikke rigtigt noget for mig
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.10.06

Spændende, dystopisk, skræmmende
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.10.06

Fed serie
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.10.06

Spændende flugtscener og sidste øjebliks redninger
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.10.06

Betydeligt ringere end de to foregående
S
fra Serieland

anmeldt 2019.10.05

Dejlig Batmanudgivelse
BB
Enestående god anmeldelse fra Bogblogger.dk

anmeldt af Anne Wehner 2019.10.04

Smukt og foruroligende værk
fra Bognørden

anmeldt 2019.10.04

Kræs for kendere – nye kan begynde her!
N9
fra Nummer9

anmeldt af Erik Barkman 2019.10.01

Lunt humoristisk
FS
fra Kulturmagasinet Fine Spind

anmeldt af Denni Ian 2019.10.01

Overbevisende og helstøbt illustreret fortælling
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.09.29

En fremragende spændende fortælling ... ud over det sædvanlige
M
fra Mest om bøger

anmeldt 2019.09.29

Bagatel for kendere
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.09.26

Oser af stemning
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.09.22

Underholdende ramasjang
N9
fra Nummer9

anmeldt af Johan Wowern Hundrup 2019.09.20

En utrolig bedrift
KK
Glimrende anmeldelse fra Kulturkapellet

anmeldt af Torben Rølmer Bille 2019.09.19

En flot udgivelse ... masser af schwung ... stemningsfuldt farvelagt
T
fra KSHDKS Bøger

anmeldt 2019.09.18

Anbefales til horror-fans
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.09.18

En tankevækkende smuk og barsk beretning
T
fra KSHDKS Bøger

anmeldt 2019.09.15

Holder læseren på kanten af sædet til sidste side er vendt
M
fra Mest om bøger

anmeldt 2019.09.11

Usædvanligt helstøbt ... kvaliteten er i top
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.09.10

Den sande og hellige udgave af Blueberry
N9
fra Nummer9

anmeldt af Thomas Berger 2019.09.10

En fuldstændig idéforladt historie
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.09.09

En overvældende smuk sag

Kommende tegneserier, som vi glæder os til

Bedst anmeldte tegneserier i år

Bedst anmeldte tegneserier i hele 2018