Tegneserier – og hvorfor vi elsker dem

Vi elsker tegneserier! Vi tilhører den generation, der høstede stakke af Lucky Luke-, Asterix- og Tintin-tegneserier på biblioteket og åd dem råt med et glas saftevand og ristet franskbrød med syltetøj. Hvis bibliotekerne stadig har de oprindelige tegneseriealbums stående, vil man kunne finde ældgamle brødkrummer og rester af hindbær i dem alle.

Der er sket meget indenfor genren siden dengang i 1980’erne, hvor et nyt Splint & Co.-album snildt kunne sælge i tusindvis af eksemplarer. Nogle tegneserier er blevet fine på den og kalder sig graphic novels. Andre tegneserier er blevet til milliard-indtjenende film-franchises. Og atter andre har forladt det børnevenlige univers og omfavner eksistentielle spørgsmål i vilde eksperimenter med mediets muligheder.

I dag bliver de ikke trykt i så store oplag som dengang Anders And & Co. var Danmarks største ugeblad, Jumbobogen var en selvfølgelig bestseller og kioskernes hylder bugnede af kulørte superhelte-hæfter, men guderne skal vide, at vi stadig elsker dem, og derfor skal de selvfølgelig også have deres helt egen sektion her.

Prøv at gå på opdagelse i tegneserien anno 2000 og nu. Der er noget for enhver smag, både de gamle klassikere i nye udgaver og formater, og spritnye udtryksformer, der med al tydelighed demonstrerer, at tegneserien er den mest virile, spillevende og eventyrlystne af alle litterære genrer.

Mest populære tegneserier lige nu

Bedst anmeldte tegneserier fra de seneste 3 måneder

Nye avis-boganmeldelser af tegneserier

P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2020.01.16

Et blodigt og erotisk ladet drama
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2020.01.16

Fascinerende ... al den mystik og visionære visuelle fortællekunst, man kan ønske sig
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2020.01.16

Som actiondrama ligner den noget fra en yngre Pratts hånd
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Marianne Eskebæk Larsen 2020.01.10

Spændende og uhyggelig. Og ganske gribende
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Adam Holm 2020.01.10

Kryber gradvist ind under huden
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.12.26

Zerocalcare tegner og fortæller veloplagt
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2019.12.18

Fascinerende ... selv om den mangler tyngde
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Adam Holm 2019.12.13

En fryd at læse
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.12.02

Fuld af farverig råstyrke
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2019.11.22

Stil og indhold spiller på suverænt sikker måde sammen
I
Middelmådig anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.11.15

Flot orkestrerede billedforløb
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2019.10.17

Det visuelle udtryk er stemningsfyldt og føles i konstant bevægelse frem for at være komponeret i actionpakkede dynamiske sider
I
Middelmådig anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.10.11

Ufokuseret
I
Enestående god anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.10.04

Et aldeles forrygende fortalt westerndrama
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.09.20

Man læser ... med tilbageholdt åndedræt
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.09.05

En egensindig energiudladning fra en markant serieskaber
P
i Politiken

anmeldt af Søren Vinterberg 2019.07.23

Et enestående tegneserieværk
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.07.08

God cowboyramasjang i fornemt udstyr
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2019.06.14

En stilsikker selvbiografisk tegneserie ... visuelt overdådig
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2019.06.07

Fortællingen lever på grund af Rybergs håndelag og passion

Nye blog- og online-anmeldelser af tegneserier

GY
Fremragende anmeldelse fra Gyseren

anmeldt 2020.01.29

En stærk fortælling ... 288 siders magi
KK
Fremragende anmeldelse fra Kulturkapellet

anmeldt af Torben Rølmer Bille 2020.01.28

Fremragende
AB
Glimrende anmeldelse fra anettesbookshelf

anmeldt 2020.01.28

En graphic novel ... med stor teknisk dygtighed og opfindsomhed
GY
Fremragende anmeldelse fra Gyseren

anmeldt 2020.01.26

Historien og illustrationer går op i en djævelsk helhed
N9
fra Nummer9

anmeldt af Christian Aarestrup 2020.01.24

En flot udgivelse
M
fra Mest om bøger

anmeldt 2020.01.22

Udfordrer sin læser
LS
Fremragende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Jette Holmgaard Greibe 2020.01.22

Et mestereksempel på John Kenn Mortensens store kunst
S
fra Serieland

anmeldt af Googamooga 2020.01.22

Masser af action og god humor
N9
fra Nummer9

anmeldt af Kristian Bang Larsen 2020.01.22

Fascinerende ambitiøs, en opvisning i grundig research
LS
Glimrende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Jette Holmgaard Greibe 2020.01.21

Særdeles interessant og stærk tegneserie, der sætter tanker i gang
N9
fra Nummer9

anmeldt af Bibi Eik Bergfjord 2020.01.20

Stærkt følsomt værk
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2020.01.15

Et fedt værk, professionelt i alle ordets betydninger
KK
Glimrende anmeldelse fra Kulturkapellet

anmeldt af Torben Rølmer Bille 2020.01.10

En vild omgang ... virkelig interessant
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2020.01.07

Jeg slugte hver side
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2020.01.05

Tegningerne er fine, skumle og emmer af stemning
M
fra Mest om bøger

anmeldt 2019.12.29

Mangler de ekstra lag, der også gør den til en interessant bog for det mere modne publikum
SM
Glimrende anmeldelse fra Den smalle bog

anmeldt af Egil Hvid-Olsen 2019.12.29

En helt særlig bog
SM
Glimrende anmeldelse fra Den smalle bog

anmeldt af Egil Hvid-Olsen 2019.12.29

Det er svært at tro andet, end at Kafka selv ville have været tilfreds
SM
Glimrende anmeldelse fra Den smalle bog

anmeldt af Egil Hvid-Olsen 2019.12.29

Medrivende
LS
Glimrende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Jette Holmgaard Greibe 2019.12.28

Mesterlig graphic novel
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.12.26

En fascinerende grusom historie
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.12.25

Overskud, topkvalitet ... ’value for money’
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.12.24

En udgivelse ... der sjældent er set magen til
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.12.24

Forrygende
M
fra Mest om bøger

anmeldt 2019.12.22

kreativiteten er stor
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.12.19

Et godt, spændende, stramt plot
LS
Fremragende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Jette Holmgaard Greibe 2019.12.17

Kvaliteten er virkelig høj. Jeg kan slet ikke vente på bind to
S
fra Serieland

anmeldt af Googamooga 2019.12.14

God humor, fart over feltet, og en rimelig logisk handling
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.12.12

Der er godt nok længe mellem snapsene
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2019.12.11

Stor fortællermæssig kunnen og skills

Kommende tegneserier, som vi glæder os til

Bedst anmeldte tegneserier i år

Bedst anmeldte tegneserier i hele 2019