Tegneserier – og hvorfor vi elsker dem

Vi elsker tegneserier! Vi tilhører den generation, der høstede stakke af Lucky Luke-, Asterix- og Tintin-tegneserier på biblioteket og åd dem råt med et glas saftevand og ristet franskbrød med syltetøj. Hvis bibliotekerne stadig har de oprindelige tegneseriealbums stående, vil man kunne finde ældgamle brødkrummer og rester af hindbær i dem alle.

Der er sket meget indenfor genren siden dengang i 1980’erne, hvor et nyt Splint & Co.-album snildt kunne sælge i tusindvis af eksemplarer. Nogle tegneserier er blevet fine på den og kalder sig graphic novels. Andre tegneserier er blevet til milliard-indtjenende film-franchises. Og atter andre har forladt det børnevenlige univers og omfavner eksistentielle spørgsmål i vilde eksperimenter med mediets muligheder.

I dag bliver de ikke trykt i så store oplag som dengang Anders And & Co. var Danmarks største ugeblad, Jumbobogen var en selvfølgelig bestseller og kioskernes hylder bugnede af kulørte superhelte-hæfter, men guderne skal vide, at vi stadig elsker dem, og derfor skal de selvfølgelig også have deres helt egen sektion her.

Prøv at gå på opdagelse i tegneserien anno 2000 og nu. Der er noget for enhver smag, både de gamle klassikere i nye udgaver og formater, og spritnye udtryksformer, der med al tydelighed demonstrerer, at tegneserien er den mest virile, spillevende og eventyrlystne af alle litterære genrer.

Mest populære tegneserier lige nu

Bedst anmeldte tegneserier fra de seneste 3 måneder

Nye avis-boganmeldelser af tegneserier

WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.08.28

Lægger sig usvigeligt sikkert i kølvandet på René Goscinny og Albert Uderzos klassiske album
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2020.08.28

Savner den elektriske fascinationskraft, der drev Ørsteds værk
WA
Fremragende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.08.28

Vittig, vidunderligt veltegnet
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.08.14

En læseoplevelse i luksusklassen
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2020.08.11

Hæsblæsende og veldrejet som en Hollywood-film
WA
Fremragende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.07.31

Belønner sin læser på hvert eneste opslag
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2020.06.27

En alvorstung, men også omsorgsfuld bog
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.06.26

Bilal er en uforlignelig stilist
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2020.06.17

Kølig og underspillet humor ... umiskendeligt godt selskab
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.06.12

Skæv poesi og komik
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.05.29

Som læser rives man med af det velsmurte plot
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.05.15

Kramhøft udnytter elegant mediets virkemidler
P
i Politiken

anmeldt af Felix Rothstein 2020.04.22

En veldrejet og veltegnet detektivhistorie
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2020.04.17

Klassisk dystopi ... minder os om, hvor skrøbelige vi er
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Matthias Wivel 2020.04.03

En flot og effektivt formidlende bog
WA
Glimrende anmeldelse i Weekendavisen

anmeldt af Erik Barkman 2020.03.06

En meget smuk bog
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2020.01.16

Et blodigt og erotisk ladet drama
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2020.01.16

Som actiondrama ligner den noget fra en yngre Pratts hånd
P
i Politiken

anmeldt af Kim Skotte 2020.01.16

Fascinerende ... al den mystik og visionære visuelle fortællekunst, man kan ønske sig
I
Glimrende anmeldelse i Information

anmeldt af Marianne Eskebæk Larsen 2020.01.10

Spændende og uhyggelig. Og ganske gribende

Nye blog- og online-anmeldelser af tegneserier

Æ
Fremragende anmeldelse fra Æseløre

anmeldt 2020.09.19

En skøn bog
KM
Glimrende anmeldelse fra Kulturmor

anmeldt 2020.09.16

Jeg er vild med StineStregens tegninger
N9
fra Nummer9

anmeldt af Michael Larsen 2020.09.15

Et smukt mareridt i grafisk form
GY
Glimrende anmeldelse fra Gyseren

anmeldt 2020.09.14

Underholdende
KB
fra Katrines Bogreol

anmeldt 2020.09.06

Tegningerne er helt fantastiske
N9
fra Nummer9

anmeldt af Morten Tjalve 2020.09.06

Conrad tegner med et enormt overskud. Spændstigt, detaljeret og med et fint blik for mimik og gestik
LS
Glimrende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Katja Norup Petersen 2020.09.04

Morsom, tankevækkende
LS
Glimrende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Katrine Colmorn 2020.09.04

Et anbefalelsesværdigt bekendtskab
T
fra KSHDKS Bøger

anmeldt 2020.09.02

Et mesterværk
T
fra KSHDKS Bøger

anmeldt 2020.09.01

Flad og ligegyldig
N9
fra Nummer9

anmeldt af Christian Aarestrup 2020.08.30

Medrivende
T
fra KSHDKS Bøger

anmeldt 2020.08.27

En fornøjelse
N9
fra Nummer9

anmeldt af Christian Aarestrup 2020.08.25

Helt fantastisk flot og lækkert tegnet
N9
fra Nummer9

anmeldt af Christian Aarestrup 2020.08.22

Blutch ... er en gudsbenådet observatør og tuschekvilibrist
S
fra Serieland

anmeldt af Henning Braunstein 2020.08.20

Der er knald på fantasien
N9
fra Nummer9

anmeldt af Christian Aarestrup 2020.08.17

En almengyldig fortælling om at gøre det, man elsker til en levevej
LS
Glimrende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Katrine Colmorn 2020.08.14

Denne graphic novel rørte mig virkelig
KK
Glimrende anmeldelse fra Kulturkapellet

anmeldt af Torben Rølmer Bille 2020.08.14

En fed historie, der både er flot tegnet og sjovt fortalt
BB
Glimrende anmeldelse fra Bogblogger.dk

anmeldt af Jonas Dinesen 2020.08.08

Egner sig særdeles godt til fantasylæsere og tegneseriefans fra 11-12-årsalderen
N9
fra Nummer9

anmeldt af Christian Aarestrup 2020.07.19

Den ægte kærlighed til forlægget kan der ikke sættes spørgsmålstegn ved
GY
Glimrende anmeldelse fra Gyseren

anmeldt 2020.07.17

En stemningsfuld tegneserie for elskere af Dracula
S
fra Serieland

anmeldt af Googamooga 2020.07.16

Meget stemningsmættet
AB
Fremragende anmeldelse fra anettesbookshelf

anmeldt 2020.07.12

Et fabelagtig eventyr
N9
fra Nummer9

anmeldt af Thomas Ole Brask Jørgensen 2020.07.09

Fængslende fortælling
LS
Glimrende anmeldelse fra Litteratursiden.dk

anmeldt af Jette Holmgaard Greibe 2020.07.07

Humoristisk og finurlig tegneserie
S
fra Serieland

anmeldt af Berti Stravonsky 2020.07.05

Så gennemarbejdet, så professionelt, så forbilledligt
KK
Glimrende anmeldelse fra Kulturkapellet

anmeldt af Torben Rølmer Bille 2020.07.02

Fascinerende fortælling
KK
Glimrende anmeldelse fra Kulturkapellet

anmeldt af Torben Rølmer Bille 2020.07.02

Tankevækkende ... meget vedkommende
KK
Glimrende anmeldelse fra Kulturkapellet

anmeldt af Torben Rølmer Bille 2020.07.02

Dette er virkeligt guf for tegneserienørden
S
fra Serieland

anmeldt af Googamooga 2020.07.02

Et utroligt flot album

Kommende tegneserier, som vi glæder os til

Bedst anmeldte tegneserier i år

Bedst anmeldte tegneserier i hele 2019