Borde hålla käft : en bok om Märta Tikkanen af Johanna Holmström
?/100
Endnu ingen anmeldelser

Borde hålla käft : en bok om Märta Tikkanenaf Johanna Holmström

Sedan Märta Tikkanen debuterade som författare för 50 år sedan har hon varit omskriven, omtalad, ibland bespottad, men mest av allt älskad. Nu kommer den första stora biografin om henne. Märta Tikkanens författarskap och outtröttliga kamp för jämställdhet öppnade dörrarna för andra kvinnliga författare i Finland. Men hur läses dessa böcker nu?
Johanna Holmström har i "Borde hålla käft : en bok om Märta Tikkanen" genom intervjuer med författaren och genom närläsning av Märtas samlade verk samt hennes korrespondens med kollegorna Åsa Moberg och Birgitta Stenberg kompletterat bilden av en högst stilmedveten författare och en människorättsaktivist av rang.
Märta Tikkanen var en stark företrädare för andra vågens feminism, samtidigt som hennes liv länge präglades av det komplicerade äktenskapet med Henrik Tikkanen, skildrat i sjuttiotalsklassikern "Århundradets kärlekshistoria". Hur kan en kvinna kalla sig själv feminist, kämpa för kvinnors rättigheter och jämställdhet och på samma gång offra så mycket för en man?
Johanna Holmström skriver om Märta Tikkanens liv och författarskap, sett genom männen, väninnorna, barnen och skrivandet. Borde hålla käft låter oss komma nära en av våra stora författare.
?/100
Endnu ingen anmeldelser
De bedste priser:

Ingen boganmeldelser ...Læs mere

Vi er endnu ikke stødt på en boganmeldelse af 'Borde hålla käft : en bok om Märta Tikkanen' i de 511 aviser, blogs og andre medier, vi har fulgt siden 2010. Men vi har fundet 100.891 andre anmeldelser af bøger.