Matsalshantverket och trancheringskonsten : fileing, flambering och tillagning af Uno Hedman

Spar op til

91 kr.

?/100
Endnu ingen anmeldelser

Matsalshantverket och trancheringskonsten : fileing, flambering och tillagningaf Uno Hedman & Gösta Nordén

Det sägs att det franska kökets vagga stod i Paris. Där insåg man tidigt att fileing, tranchering och tillagning av rätter vid bordet var ett skådespel som kunde locka gäster. Snart spred sig detta över Europa, också till vårt nordliga hörn. Inte minst blev konsten att tillreda pressad anka en succé. Nordén och Hedman har själva varit i högsta grad aktiva på matsalsgolvet och med det avancerade hantverket framför imponerade och hungriga gäster, där de hanterat redskap och eldslåga elegant och med säker hand. Här berättar de trancheringskonstens historia, hur man filear fisk vid bordet, hur rådjur, rostbiff, lammstek, morkulla och fjällripa hanteras, hur flambering av aptitretande desserter går till, allt medan de förföriska dofterna kittlar gästernas näsor.
Gösta Nordén och Uno Hedman är båda erfarna och aktade restauratörer med mångåriga arbeten vid de främsta svenska restaurangerna som Operakällaren, Stallmästaregården och Riche, därtill är de också författare.
?/100
Endnu ingen anmeldelser
De bedste priser:

Ingen boganmeldelser ...Læs mere

Vi er endnu ikke stødt på en boganmeldelse af 'Matsalshantverket och trancheringskonsten : fileing, flambering och tillagning' i de 454 aviser, blogs og andre medier, vi har fulgt siden 2010. Men vi har fundet 107.296 andre anmeldelser af bøger.