Nya tidens barn af Claire Rayner

Spar op til

32 kr.

?/100
Endnu ingen anmeldelser

Nya tidens barnSläkten Lackland #7af Claire Rayner

Sophie Lackland har bott i Haworth i hela sitt liv. Haworth är tryggt, välbekant och frustrerande tråkigt. Sophies kärlek till den by som så länge varit hennes hem räcker inte för att stilla hennes längtan efter något mer, något större.

När Sophie står som ensam arvtagare till ett stort arv får hon möjligheten att vidareutbilda sig till kirurg. Hon åker till London och får hjälp av sin kusin, läkaren Freddy, för att påbörja sin utbildning på Queen Eleanor sjukhuset. Men livet som kvinnlig läkarstudent är inte lätt och Sophie måste kämpa för att inte låta sig ätas upp av omgivningens fördomar och elakheter.

Och så finns Gil, Gil som erbjuder Sophie en kärlek hon omöjligt kan tacka ja till, för hur ska en arbetande kvinna kunna gifta sig utan att behöva ge upp sitt yrke och sitt namn?
Claire Rayners krönika över Lackland-släkten sträcker sig från början av 1800-talet till långt in på 1900-talet. Serien består av 12 delar som både kan läsas fristående och kronologiskt.
Claire Rayner (1932-2010) var utbildad sjuksköterska och arbetade på flera olika sjukhus i London. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frågor resulterade i ett stort antal artiklar och fackböcker. "Släkten Lackland" är hennes stora genombrott som skönlitterär författare.
?/100
Endnu ingen anmeldelser
De bedste priser:

Ingen boganmeldelser ...Læs mere

Vi er endnu ikke stødt på en boganmeldelse af 'Nya tidens barn' i de 452 aviser, blogs og andre medier, vi har fulgt siden 2010. Men vi har fundet 106.467 andre anmeldelser af bøger.