Persondataloven og sagsbehandling i praksis af Ulrich Stigaard Jensen

Persondataloven og sagsbehandling i praksis af Ulrich Stigaard Jensen

?

/100

Endnu ingen
anmeldelser
Persondataloven og sagsbehandling i praksis henvender sig til alle, der er i berøring med behandling af afgørelsessager i den offentlige forvaltning. Både studerende, praktikere, konsulenter og andre, der har behov for indsigt i persondatalovens samspil med og indflydelse på konkret sagsbehandling kan have glæde af bogen. Bogen er den eneste, der har specielt fokus på persondatalovens regler ved behandling af persondata i forbindelse med afgørelsessager. Persondatalovens grundregler gennemgås og illustreres med praksis og der gives praktiske anvisninger på, hvordan persondataloven overholdes ved behandling af afgørelsessager. De persondataretlige krav holdes desuden op mod de almindelige forvaltningsretlige regler med henblik på at illustrere forskelle og ligheder. Ulrich Stigaard Jensen er ankechef i Natur- og Miljøklagenævnet og eksterne lektor i forvaltningsret ved Københavns Universitet. Derudover underviser han i forskellige sammenhænge i persondataret, forvaltningsret og LEAN. Indholdsoversigt Kapitel 1. Persondatalovens baggrund og formål Kapitel 2. Persondatalovens terminologi og begreber Kapitel 3. Grundprincipper for behandling af personoplysninger - en ramme sættes Kapitel 4. De materielle behandlingsregler Kapitel 5. Oplysningspligt Kapitel 6. Indsigtsrettten Kapitel 7. Indsigelsesretten og ret til berigtigelse, sletning eller blokering af oplysninger Kapitel 8. Udveksling af personoplysninger mellem offentlige myndigheder Kapitel 9. Offentliggørelse af personoplysninger på Internettet Kapitel 10. Afsluttende bemærkninger Forkortelser Litteratur Afgørelser Bilagsfortegnelse

Andre bøger udgivet af DJØF Forlag

Faglitteratur
Forvaltningsret af Jens Garde, Carl Aage Nørgaard, Jørgen Albæk Jensen og Karsten Revsbech m.fl. Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 440,-
Faglitteratur
Køb af Joseph M. Lookofsky og Vibe Ulfbeck Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 299,-
Faglitteratur
EU-Rettens påvirkning af dansk forvaltningsret af Niels Fenger Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 126,-
Faglitteratur
Eu-retten af Karsten Engsig Sørensen, Poul Runge Nielsen og Jens Hartig Danielsen Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 880,-
Faglitteratur
Lærebog i aftaleret af Ole Hansen og Vibe Ulfbeck Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 228,-
Faglitteratur
Folkeret af Sten Schaumburg-Müller, Ole Spiermann, Frederik Harhoff, Ole Espersen og Ole Spiermann, Ole Espersen og Birgit Feldtmann m.fl. Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 335,-
Faglitteratur
Lærebog i erstatningsret af Bo von Eyben, Jørgen Nørgaard, Hans Henrik Vagner og Helle Isager Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 565,-
Faglitteratur 65
Digital transformation af Pernille Kræmmergaard Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 237,-
Faglitteratur
Power i projekter og portefølje af Niels Ahrengot, John Ryding Olsson og Mette Lindegaard Attrup Indbundet bog
PRISER FRA KR. 581,-
Faglitteratur
Dansk erhvervsret af Peter Arnt Nielsen, Bent Iversen, Lars Lindencrone Petersen, Jørgen Nørgaard og Morten Wegener m.fl. Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 429,-
Faglitteratur
Kommunalret af Jens Garde, Jørgen Mathiassen og Karsten Revsbech Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 55,-
Faglitteratur 58
Offentlige styringsparadigmer af Carsten Greve, Kurt Klaudi Klausen, Lotte Bøgh Andersen og af Lotte Bøgh Andersen m.fl. Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 175,-

Andre populære bøger i samme genre

Faglitteratur 61
Det, du ikke forstår, gør dig klogere af Svend Brinkmann, Tor Nørretranders og Rane Willerslev Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 122,-
Faglitteratur
SLANK - plantemad fra mit grønne køkken af Claus Dalby Indbundet bog
PRISER FRA KR. 230,-
Faglitteratur 51
Ét liv Én tid Ét menneske af Morten Albæk Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 110,-
Faglitteratur 86
Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag af Morten Münster Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 110,-
Faglitteratur
Keto af Jane Faerber Ebog
PRISER FRA KR. 151,-
Faglitteratur 67
Pseudoarbejde af Anders Fogh Jensen og Dennis Nørmark Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 110,-
Faglitteratur
Interview af Svend Brinkmann og Steinar Kvale Hæftet bog
PRISER FRA KR. 365,-
Faglitteratur 80
Factfulness af Hans Rosling, Anna Rosling Rönnlund og Ola Rosling Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 175,-
Faglitteratur 65
Lev mere tænk mindre af Pia Callesen Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 98,-
Faglitteratur 94
Magisk oprydning af Marie Kondo Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 41,-
Faglitteratur 65
Natbjørnen Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen Indbundet bog
PRISER FRA KR. 100,-
Faglitteratur 62
Gå glip af Svend Brinkmann Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 69,-
Faglitteratur 79
Stå fast af Svend Brinkmann Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 110,-
Faglitteratur 72
Det sørgende dyr af Svend Brinkmann Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 200,-
Faglitteratur 65
21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost af Jerk W. Langer og Louise Bruun Indbundet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 98,-
Faglitteratur
Spis dig uden om type 2-diabetes med Sense af Suzy Wengel Hæftet bog · Ebog
PRISER FRA KR. 127,-
Faglitteratur 65
21 nye helbredende dage med antiinflammatorisk kost af Jerk W. Langer og Louise Bruun Ebog
PRISER FRA KR. 151,-
Faglitteratur 76
12 regler for livet af Jordan B. Peterson Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 98,-
Faglitteratur 79
Takt og Tone af Emma Gad Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 25,-
Faglitteratur 65
Tænk vildt af Rane Willerslev Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 111,-
Faglitteratur 67
Sluk af Imran Rashid Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 9,-
Faglitteratur 70
Sapiens af Yuval Noah Harari Indbundet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 131,-
Faglitteratur 72
Ståsteder af Svend Brinkmann Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 120,-
Faglitteratur 65
Hjernesmarte børn af Anette Prehn Hæftet bog · Ebog · Lydbog
PRISER FRA KR. 85,-