Vlad Pålspetsaren - Den verklige Dracula af Orage

Spar op til

5 kr.

?/100
Endnu ingen anmeldelser

Vlad Pålspetsaren - Den verklige Draculaaf Orage

Var den medeltida krigsherren en blodtörstig psykopat eller Europas räddning?
Rumäniens medeltida krigsherre är känd under många ökända namn. För vissa är han mer känd som Vlad Pålspetsaren men framförallt som Dracula. Det är ett öknamn som avslöjar hans blodtörst och bästa avrättningsmetod: att spetsa sina offer på pålar och lämna deras ruttnande kvarlevor att kanta skogen. Den ökände pålspetsaren var också känd för att koka, bränna och skära upp sina fiender – och ändå var han av vissa ihågkommen som en nationalhjälte, en ortodox kristen som försökte hejda islams utbredning.
Hans fascinerande historia ger en inblick i en tid av konflikter, där han av vissa ansågs vara djävulen och av andra en befriare.

HISTORIA är en serie om historiska händelser och personer som har fängslat och intresserat oss i generationer. I kortare artiklar och reportage får vi en inblick i historiens mest omtalade företeelser och ögonblick.
Ursprungligen publicerad av Orage.
?/100
Endnu ingen anmeldelser
De bedste priser:

Ingen boganmeldelser ...Læs mere

Vi er endnu ikke stødt på en boganmeldelse af 'Vlad Pålspetsaren - Den verklige Dracula' i de 440 aviser, blogs og andre medier, vi har fulgt siden 2010. Men vi har fundet 101.998 andre anmeldelser af bøger.